12 Ağustos 2014 Salı

Çay Partisi Düzenlemek



 Çay Partisi Düzenlemek :)

 Yazın bir akşamüstü en muhteşem arkadaşlarınızla lezzetli içecekler içerek geçirmekten daha güzel ne olabilir ? 

 Masa Düzeni 

  Masanıza güzel bir örtü serin. Üstünde çiçek desenleri olan beyaz bir örtü varsa onu kullanın. Yoksa beyaz bir örtü de işinizi görür.
  Masaya her misafir için bir tatlı tabağı koyun. Akşamüstü verilen çay davetlerinde yemek ön planda olmadığından yemek tabakları servis amaçlı kullanılmalı ve masanın ortasında durmalı.



 Çiçeklerle Süslemek

 Çay davetinizi daha da güzelleştirmek istiyorsanız masanızın ortasına taze çiçek koyun. Abartılı bir bukete ihtiyacınız yok. Sadece papatyalardan oluşan sade bir demet de işinizi görecektir. Önemli olan dışarıdaki hoş havayı masanıza taşımaktır.



 İkramlar 

 Çay daveti, yemekten çok bir atıştırma davetidir. Bu nedenle ikramlarınızın fazla abartılı olmamasına dikkat edin. Sandviçleriniz dikdörtgen yerine ince kesilmeli ve kenarları alınmalıdır. Size çay davetiniz için muhteşem tarifler vereceğim. 

 Buzlu Çay 

 Malzemeler : Dört adet poşet çay, 500 mL kaynamış su, 1 L soğuk su, 225 gr. pudraşekeri, ortadan kesilmiş iki adet limon, bolca buz . 

Isıya dayanıklı bir kaba poşet çayları koyun. Üstüne kaynamış suyu dökün. Bunu yaparken dikkatli olun. Suyu yaklaşık bir dakika kadar karıştırdıktan sonra otuz dakika bekletin. 30 dakika sonra poşet çayları alın ve suya pudraşekeri ilave edin, eriyene kadar karıştırın. Karışımınıza soğuk su ekleyin. İçine limonları sıkın. Güzelce karıştırdıktan sonra  buzları koyup bardaklara servis edin ve çayınızın keyfini çıkarın. 



 Parmak Sandviçler 

  Malzemeler : 4 adet siyah ekmek dilimi, 4 adet beyaz ekmek dilimi, 2 dilim salam, krem peynir, ince kesilmiş salatalık dilimleri

 Dört adet siyah ekmeği alın ve bir tarafına krem peynir sürün. İki dilim ekmeği salatalık dilimleriyle kaplayın ve üstüne biraz tuzla karabiber serpin. Peynirli kısım altta kalacak şekilde salatalıkların  üstüne iki dilim ekmek koyun ve bastırın. Bıçak yardımıyla sandviçlerin kenarlarını kesin ve üç parçaya bölün. Toplamda altı parça sandviçiniz olmalı. Bu adımları aynı şekilde beyaz ekmek için de kullanın ama bu sefa salatalık yerine salam kullanın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder